Korzeń pietruszki

Korzeń pietruszki to jadalna część rośliny pietruszki, charakteryzująca się aromatycznym smakiem i korzennym zapachem. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, C i K, żelazo, wapń oraz magnez. Korzeń pietruszki jest często używany w kuchni do przygotowywania zup, sosów, potraw mięsnych, a także sałatek. Ponadto, korzeń pietruszki ma właściwości prozdrowotne - wzmacnia układ odpornościowy, poprawia trawienie oraz wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.

Bulion drobiowy

Bulion drobiowy

Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstawą wielu popularnych potraw. Można go wykorzystać do przygotowania zup, zapiekanek lub dań z ryżu.

  • czas przygotowania
    20 + 150 min
  • kalorie w porcji
    25 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami

Tym razem klasyka, ale klasyka, którą wszyscy uwielbiają - barszcz czerwony z uszkami. Jedno z głównych dań, które gości niemal na każdym wigilijnym stole. Niektórzy kojarzą go tylko z tym okresem i tego jednego wieczora nie może go zabraknąć.

  • czas przygotowania
    50 + 50 min
  • kalorie w porcji
    434 kcal
  • ilość porcji
    6
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe