Mąka ziemniaczana to rodzaj mąki, który otrzymuje się z ziemniaków po odsączeniu i wysuszeniu ich skrobi. Jest produktem bezglutenowym, który często stosowany jest w kuchni jako składnik potraw bezmącznych oraz do zagęszczania sosów i zup. Mąka ziemniaczana nadaje potrawom delikatny smak i zapewnia im odpowiednią konsystencję, co sprawia, że jest szczególnie ceniona w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.
Rurki z kremem budyniowym to przepyszna i klasyczna słodka przekąska. Są one wypełnione gęstym i słodkim kremem budyniowym, a ich chrupiąca i delikatna struktura sprawia, że rozpływają się w ustach. To idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają przepisu na pyszny deser, który zrobi wrażenie na gościach.
Ciasto drożdżowe z jagodami to kwintesencja letnich smaków, powiew słońca i beztroski zamknięty w puszystym, słodkim wypieku. To jeden z tych deserów, które od razu przywołują wspomnienia dzieciństwa, wakacji u babci i zapachu świeżo upieczonego ciasta rozchodzącego się po całym domu.
45 + 150 min
311 kcal
14
Łatwe
POLECAMY
Masz nieaktywne konto
Sprawdź swoją skrzynkę mailową i kliknij w link aktywacyjny. To pozwoli Ci na komentowanie i ocenianie przepisów i komentarzy.