Makaron świderki

Makaron to podstawowy składnik kuchni włoskiej, ale z powodzeniem stosowany jest również w innych kuchniach na całym świecie. Najpopularniejsze rodzaje makaronów to spaghetti, penne, fusilli, tagliatelle czy lasagne. Makaron może być podawany z różnymi sosami, mięsem, owocami morza lub warzywami i jest idealnym daniem na szybki i smaczny obiad.

Zupa pomidorowa z pomidorów

Zupa pomidorowa z pomidorów

Cudowna w smaku zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Często jest przedmiotem żartów, a co niektórzy nazywają ją zupą poniedziałkową, ponieważ często jest przygotowywana na bazie niedzielnego rosołu.

  • czas przygotowania
    20 + 20 min
  • kalorie w porcji
    264 kcal
  • ilość porcji
    4
  • Łatwe w przygotowaniu
    Łatwe