
Bulion drobiowy
Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstawą wielu popularnych potraw. Można go wykorzystać do przygotowania zup, zapiekanek lub dań z ryżu.
- 20 + 150 min
- 25 kcal
- 6
- Łatwe
Por to warzywo o długim, walcowatym kształcie, charakteryzujące się delikatnym, cebulowym smakiem. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, w tym witaminy z grupy B, C, E i K, a także błonnik, wapń, potas i fosfor. Por jest popularnym składnikiem zup, gulaszy, sałatek, a także może być używany jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych. Dzięki swoim właściwościom odżywczym, może pomóc wzmocnić układ odpornościowy, regulować trawienie oraz wpłynąć korzystnie na kondycję serca.
Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstawą wielu popularnych potraw. Można go wykorzystać do przygotowania zup, zapiekanek lub dań z ryżu.
Tym razem klasyka, ale klasyka, którą wszyscy uwielbiają - barszcz czerwony z uszkami. Jedno z głównych dań, które gości niemal na każdym wigilijnym stole. Niektórzy kojarzą go tylko z tym okresem i tego jednego wieczora nie może go zabraknąć.