Udko z kurczaka

Udka z kurczaka to popularna cz─Ö┼Ť─ç mi─Ösa drobiowego, charakteryzuj─ůca si─Ö soczystym i delikatnym smakiem oraz bogactwem warto┼Ťci od┼╝ywczych. Zawieraj─ů one mi─Ödzy innymi bia┼éko, witaminy z grupy B oraz ┼╝elazo. Udka z kurczaka s─ů ┼éatwe w przygotowaniu i mog─ů by─ç sma┼╝one, pieczone, grillowane lub gotowane, co czyni je popularnym sk┼éadnikiem wielu potraw kuchni polskiej i mi─Ödzynarodowej. Jednak z uwagi na wysok─ů zawarto┼Ť─ç t┼éuszczu i kalorii, zaleca si─Ö spo┼╝ywanie ich w umiarkowanych ilo┼Ťciach.

Bulion drobiowy

Bulion drobiowy

Esencjonalny, wyrazisty i bogaty w smak, tradycyjny bulion drobiowy jest podstaw─ů wielu popularnych potraw. Mo┼╝na go wykorzysta─ç do przygotowania zup, zapiekanek lub da┼ä z ry┼╝u.

  • czas przygotowania
    20 + 150 min
  • kalorie w porcji
    25 kcal
  • ilo┼Ť─ç porcji
    6
  • ┼üatwe w przygotowaniu
    Łatwe